OVER MIJ

Mijn naam is Chantall van den Heuvel en ik ben in 1975 geboren in Tiel. Net als m’n ouders en grootouders trouwens. Allemaal echte Tielenaren.

Ik ging in Tiel naar de basisschool.
Ik ging in Tiel naar de middelbare school.
Ik verfde in Tiel voor het eerst m’n haar rood.

En op m’n 18e vond ik het allemaal wel leuk en aardig geweest in Tiel en verhuisde ik richting Utrecht. De wijde wereld in. Weer een jaar later vertrok ik naar Amsterdam om daar Media- en Informatiemanagement te studeren. En daar bleef ik uiteindelijk 15 jaar.

Ik werd freelance tekstschrijver.
Ik bezocht een heleboel feestjes.
Ik bezocht een heleboel kroegen.
Ik bezocht alle clubs.
Ik werd 1 van de eerste webloggers van Nederland.
Ik begon m’n eigen bedrijf.
Ik verloor m’n wilde, maar niet m’n rode haren.

En in 2009 kwam ik weer terug naar Tiel.
Niet voor Flipje.
Niet voor de fruitbloesems.
Niet voor de Waal.

Maar voor de liefde.

Inmiddels wonen die liefde en ik samen en we hebben 1 hond en 3 katten.

In 2012 werd mijn moeder ernstig ziek en maakte ik mijn eerste schilderij. Ik zocht, al klinkt het heel suf en cliché; een uitlaatklep. In die tijd heb ik, guerilla-style, tientallen schilderijen opgehangen in Ziekenhuis Rivierland in Tiel (al die schilderijen heb ik gefotografeerd (met m’n iPhone, dus niet van heel goede kwaliteit) en staan online: 50 Tinten Ziekenhuis).

Ik schilder nog steeds.

Alleen; sommige schilderijen zijn te koop, sommige schilderijen worden geveild (waarvan een gedeelte van de opbrengst naar een goed doel gaat) en sommige schilderijen geef ik weg.

En samen; met de (altijd tijdelijke) bewoners van de schakel-afdeling van Ziekenhuis Rivierenland (dat is de afdeling waar mijn moeder in 2012 verbleef) maak ik (als vrijwilliger) elke vrijdagochtend een paar kleine schilderijtjes. Het is de bedoeling dat deze schilderijen samen 1 groot kunstwerk vormen dat we ophangen in de hal waar ik in 2012 ook mijn Tielse Tinten hing. De schilderijtjes worden op kleur gesorteerd, zodat het uiteindelijk een regenboog wordt met allerlei soorten vissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>