VUURTINTEN

Je moet kunst niet gaan uitleggen. Vind ik. Wat bedoelde de kunstenaar? Wat probeerde hij te vertellen? Zitten er geheime boodschappen in? Diepere lagen? Wat zie je er zelf in? Wat ziet een ander erin? Mij interesseert het eigenlijk weinig. Je vindt iets mooi of je vindt iets niet mooi. Ik maak alle schilderijen gewoon lekker met een wijntje erbij en ik vind ze mooi. En ik kan dan wel heel intellectueel en salonfähig gaan lopen lullen dat ik mijn emoties op het doek probeer kwijt te raken en dat ik momenteel door een zwaar klote periode ga, maar dat alles recht uit mijn hart komt en dat ik mijn identiteit van dat moment probeer weer te geven en dat ik die gevoelens probeer over te brengen op de kijker, of dat ik zintuigen wil prikkelen, maar uiteindelijk doe ik ook maar gewoon wat met acrylverf en canvasdoeken van de Action. Maar als het schilderij VUURTINTEN dat ik gisteren in het ziekenhuis ophing toch wat diepgang moet hebben; het stelt een Chinese draak voor (chirurg dr. Ong) die de demonen (de kanker van mijn moeder) probeert te verjagen en hij wordt daarbij geholpen door de hand van God (dat rode streepje bovenaan). Haha! Het hangt momenteel op de eerste verdieping van ziekenhuis Rivierenland met een kaartje ernaast met de tekst: ‘Vind je dit schilderij mooi? Neem het dan mee, gratis en voor niets! Vind je dit schilderij wat waard? Doneer dan een bedrag op giro 26000 t.n.v. KWF Kankerbestrijding.´

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>